אני שומעת הרבה ממעצבות שאומרות לי שבהרבה מקרים גם אם הן משקיעות בתקציב לצילומי הקולקציה שלהן, לרוב יש להן שאריות או השלמות של פריטים שלא הספיקו לצלם, ולפתוח יום צילום נוסף זו השקעה כבדה מידי. במיוחד למותג שעוד לא ממש מכסה את ההוצאות שלו.
אז הרכבתי לכן הנחיות מדויקות כיצד לייצר שת"פ טוב ברמה המקצועית, נכון ברמת החיבור שלו למותג שלכן, ואפקטיבי ברמה שתרוויחו ממנו את כל התמונות שאתן זקוקות להן בין העונות, מבלי להתפשר על איכותן.
יש המון סוגים של שת"פים, רובם הגדול לצערי הם בעיקר ניצול (לרוב לא במודע, ולא תמיד מתוך כוונה רעה, אלא רק מתוך בורות) של אנשי תעשיה בתחילת דרכם שמעוניינים להתקדם ולהשתפשף.
זה אולי המקום להבהיר שוב מה הוא שת"פ אמיתי – כל שימוש מסחרי שעושים בתמונה, מחייבת את בעליה במתן תשלום עבורה לכל המשתתפים. שימוש מסחרי הוא כל שימוש שמטרתו למכור. לדוג', העלאת תמונה לאתר און ליין תחת קטגוריות של מכירה היא שימוש מסחרי. זה אומר שהן אמורות לייצר לך רווח, ולהכניס לך כסף.
לכן, גם לצוות שלך, מגיע לקבל תשלום או תמורה הולמת ושוות ערך לרווח שלך על עבודה מסחרית.
מהו שימוש לא מסחרי? צילום שמלכתחילה מטרתו אמנותית בלבד. לדוג': צילומי אדיטוריאל בהם משתתפים פריטים מגוונים מכמות גדולה של מעצבי אופנה ומותגים. הלוקים מעורבבים ואין דגש פירסומי-מסחרי על מותג כזה או אחר. המטרה היא לספר סיפור אופנתי בלבד. נטו אמנות.
סוג השת"פ שארחיב עליו כאן הוא שת"פ לצורך מטרות מסחריות, ולא שת"פ ששואף לתגמל את כל המעורבים דרך ברטר, או בעל אופי אדיטוריאלי (שמטרתו אינה מסחרית, אלא אמנותית נטו).
שת"פ מסחרי אפקטיבי:
1. קבעו את התקציב שאתם מוכנות להוציא – כמו שמתכוננים לצילומי קולקציה ומתכננים הפקה וקובעים את התקציב, כך גם בהפקות שת"פ. השת"פ מתבצע בין המעצבות שחולקות יחד יום צילום עבור פריטים של בין העונות.
בדקו והחליטו מראש כמה אתן מסוגלות להשקיע בהפקה כזו. כשאנחנו יודעים מראש מה התקציב שלנו, אין לנו הפתעות לא נעימות באמצע הדרך, וזה יחסוך לנו זמן וזליגות קיצוניות מידי מהתקציב.
2. היו היוזמות – חישבו על חזון (רעיונות, קונספטים, ניראות כללית), אל תחכו שמישהו אחר יארגן ויפיק עבורכם את השת"פ הזה. אם אתם רוצים לחסוך בכסף, ולהמשיך קדימה, עשו זאת בעצמכם. היתרון שבהחזקת המושכות הוא שאתן זוכות להחליט את המאפיינים של ההפקה עפ"י מה שנכון לכן, ולא מתפשרות רק כי הצטרפתן מאוחר לאיזו הפקת שת"פ שאין לכן מושג מה קורה בה.
3. חיברו למעצבים שמתאימים לכם - רצוי כאלו שמייצרים מוצרים שונים משלכם או מוצרים משלימים. כלומר, אם אתם מייצרים בגדים, עדיף לעבוד עם מעצבת תכשיטים למשל, או נעליים. החיבור שלכם זה לזה אמור להיות דרך המוצרים שלכם שעובדים יפה יחד ומייצרים שפה חדשה משותפת ומעניינת.
4. בחרו את הצוות המתאים – השקיעו זמן בבחירת הצוות המתאים. זה שזה לא ה-הצילומים לקולקציה העיקרית שלכם, זה לא אומר שאפשר להתפשר על צוות. בדיוק ההיפך. אם תשקיעו רק בצילומי הקולקציה העיקרית שלכם, ותורידו את הרמה עם כמה תמונות השלמה של פריטים אחרים – בתוך שנייה הוזלתם את הערך של המותג שלכם בעיני המתבונן. קחו זאת בחשבון.
5. קבעו פגישת קונספט - המעצבים, הצלם והסטיליסטית (אם יש). החליטו על קונספט משותף שישרת את כולם ויהיה חדש ומרענן, אבל גם תואם את שפות המותגים של כל המשתתפים. בחרו יחד את המודלית שתצטלם, והכינו לוח השראה יחד כדי שכל השפה של הויז'ואלס תהיה ברורה לכל הצדדים וכך תמנע הפתעות או מירמורים מיותרים ביום הצילום ולאחריו.
6. עשו הכנות מפורטות ככל הניתן ליום הצילום –
תקף גם לצילומי קולקציה ובכלל – לכל הפקת אופנה שמכבדת את עצמה. הכינו מראש את לוח ההשראה והביאו אותו ליום צילום, או כל דבר שיהווה השראה בשלוף ביום העמוס. הכינו מראש את כל הלוקים שמצטלמים, ורשמו לעצמכם אותם כדי שבצילומים עצמם תוכלו לסמן לעצמכם מה צולם ולהמשיך הלאה.
7. התחלקו בהוצאות שווה בשווה – וזה למעשה הבונוס בכל העניין. להתחלק בהוצאות שווה בשווה בשווה. אם תכננתם תקציב היטב כפי שכתבתי בסעיף הראשון, שום דבר לא אמור להפתיע אתכם, וזה ימנע אי נעימויות או היתקלויות ביניכם לבין המעצבים הנוספים שמשתתפים.
אם את מתלבטת, ולא בטוחה עדיין מה נכון לך, או מרגישה שאת צריכה הכוונה יותר דקדקנית -
Comentarios